7 juni 2014

Nationaldagstur 140606


Gruppen samlades vid Sunnerstastugan på morgonen för att lasta kajaker på kärran, plocka ihop övrig utrustning och tränga ihop oss i så få bilar som möjligt av miljöhänsyn. I kolonn körde vi mot Fjällnora och lastade av vid bryggan bortom campingen.



Packandet och en snabbfika klarades av varvid paddlingen anträddes. Initialt drog vi oss ner mot Norreda torp invid Norrsjön i söder. Den lilla gångbron mellan Ramsen och Norrsjön utgjorde inget hinder.



Armadan strök tätt intill en massiv och respektingivande bergvägg på väg mot sundet. Väl ute på Trehörningen följde vi NV strandbrynet med bukter in i vikar.
Det började bli dags för lunch som vi  planerat inta på hundbadet eftersom det ligger lite avskilt men ändå med bra möjligheter till upptag, en TC samt eldstad och färdig ved. Tyvärr var där redan tillräckligt med folk och en nyfiken unghund så istället valde vi att gå iland vid Fjällnorabadet. Stranden och gräsmattan hade vi nästan helt för oss själva och några passade på att ta ett svalkande Nationaldagsdopp.



Med lunchen avslutad fortsatte vi mot Marielund där badholmen, Mariehem och Odalgården samt några flotta villor beskådades. Det var tur vi inte försökte oss på att börja turen i Marielund för bryggan var mycket upptagen av ekor och parkeringsmöjligheterna är alltjämt undermåliga. Vidare gled vi mot NO och Selknä där det var lugnt och stilla. På väg därifrån fann vi en lite klippa att fika på i solen. Att få upp kajakerna var inte helt lätt men självklart fixade vi det. Kaffe, macka, kanelbulle och pralin gjorde gott.



Nu var det dags att paddla mot bilarna igen och det blev som vanligt raka spåret. Lastningen av kajaker gick gesvint och snart var vi tillbaka vid kanothuset och avsked.

Tack alla inblandade för en skön och väldigt trevlig tur!


Text och bild: Erik Gregefalk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar